ΒΙΒΛΙΟ: ΛΕΞΙΚΟΝ ΚΑΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΝ ΙΛΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ 2η ΕΚΔΟΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΒΙΒΛΙΟ: ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΓΕΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΗΦΑΙΣΤΟΣ - 20/12/2020
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΗΡΑ - 24/01/2021
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΠΟΣΕΙΔΩΝ - 21/02/2021
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΑΘΗΝΑ - 21/03/2021
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΡΟΜΦΑΙΑ» Νέο Τεύχος (αρ. 72)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΤΥΠΙΚΟΝ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ: 2η ΕΚΔΟΣΗ (12/2016)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΡΑΟΥΚΑΝΩΝ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ

ΛΟΝΚΟ ΚΙΛΑΠΑΝ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΛΟΝΚΟ ΚΙΛΑΠΑΝ
ΤΙΤΛΟΣ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΡΑΟΥΚΑΝΩΝ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ-ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΘΥΡΗΣ

ΕΚΔΟΣΗ: 3η (Βελτιωμένη & Επηυξημένη)
ΣΧΗΜΑ: 14 x 21
ΣΕΛΙΔΕΣ: 256
ISBN: 960-85577-1-2
ΤΙΜΗ: 22 ΕΥΡΩ
Ἕνα βιβλίο ἀποκάλυψη. Συγκλονιστικὰ στοιχεῖα γιὰ τὸν ἄγνωστο Ἑλληνικὸ ἀποικισμό, τοὺς θαλάσσιους δρόμους τοῦ Εἰρηνικοῦ, τοὺς μυστικοὺς Νόμους τοῦ Λυκούργου, κ.ἄ. Ὁ Λόνκο Κιλαπὰν ἰσχυρίζεται καὶ ἀποδεικνύει μὲ πλῆθος στοιχεῖα, ὅτι οἱ Ἀραουκανοὶ εἶναι ἀπόγονοι ἀρχαίων Ἑλλήνων καὶ συγκεκριμένα Σπαρτιατῶν. Συναρπαστικὲς σελίδες ἀπὸ τὴν ἄγνωστη Ἱστορία τῶν Ἑλλήνων... Ἡ «μυστικὴ» σύνδεση Ἑλλάδος - Χιλῆς. Γνωρίστε μιὰ Ἑλλάδα ζωντανὴ στὰ πέρατα τῆς Οἰκουμένης.

Εάν επιθυμείτε να σας σταλεί κάποιο βιβλίο μας με αντικαταβολή, επικοινωνήστε μαζί μας.
3η Έκδοση βελτιωμένη και επηυξημένη

Στο βιβλίο αυτό ο Λόνκο Κιλαπάν, επίσημος ιστορικός και αρχηγός της Αραουκάνικης Φυλής, ισχυρίζεται και αποδεικνύει με πλήθος στοιχεία, ότι οι Αραουκάνοι είναι απόγονοι αρχαίων Ελλήνων και συγκεκριμένα Σπαρτιατών, που οδηγήθηκαν στη Χιλή περί το 600 π.Χ. και ίδρυσαν εκεί δική τους αποικία. Όπως μας λέει ο ίδιος, η γνώση αυτή μεταδιδόταν μυστικά από τον έναν Επεουτούβε (=επίσημο ιστορικό των Αραουκάνων) στον άλλο για πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια.

Η μυστηριώδης αυτή φυλή της Νότιας Αμερικής, που αριθμεί περί τις 400.000 ψυχές, έχει προκαλέσει τον παγκόσμιο θαυμασμό για τις αρετές της και ιδίως για την ακατάβλητη μαχητικότητά της μέσα στην πρόσφατη ιστορία, αφού αντιστάθηκε με επιτυχία επί 300 χρόνια και ποτέ δεν κατακτήθηκε από τους Ισπανούς, ούτε με τα όπλα ούτε μέσω της θρησκείας. Από πού αντλούσαν την δύναμή τους, ποια ήταν η καταγωγή και η κοσμοθεώρηση των αξιοθαύμαστων αυτών ανθρώπων; Μέχρι πρόσφατα είχαν διατυπωθεί μόνο θεωρίες, πολλές από τις οποίες πλησίασαν και ορισμένες μάλιστα άγγιξαν την αλήθεια: Οι άνθρωποι αυτοί ανήκουν στην λευκή φυλή, έχουν ευρωπαϊκή καταγωγή, έφτασαν στη Χιλή από τα δυτικά (μέσω του Ειρηνικού Ωκεανού), στη γλώσσα τους συναντώνται πολλές ελληνικές λέξεις κλπ.

Όμως οι ίδιοι, μέχρι πρόσφατα δεν είχαν ακόμα μιλήσει. Τότε, σε ένα κρίσιμο Συμβούλιό τους αποφασίστηκε η δημοσιοποίηση της καταγωγής τους και ανατέθηκε στον Λόνκο Κιλαπάν, να προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις και συγγράψει σχετικό βιβλίο. Το βιβλίο γράφτηκε στην ισπανική γλώσσα, που είναι η επίσημη γλώσσα της Χιλής, με τίτλο “El Origen Griego de los Araucanos” (Η ελληνική καταγωγή των Αραουκάνων) και εκδόθηκε το 1974 από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις του Σαντιάγο. Το βιβλίο αυτό είχαμε την χαρά και την τιμή να παρουσιάσουμε για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα σε επιμελημένη μετάφραση του δικηγόρου, συγγραφέα και μεταφραστή Γιώργου Λαθύρη. Το βιβλίο είναι γραμμένο με τον λακωνικό τρόπο που συνήθιζαν να εκφράζονται οι αρχαίοι Σπαρτιάτες· έτσι, πίσω από τις γραμμές υπάρχει ένα “δεύτερο” και ένα “τρίτο βιβλίο”, που ανευρίσκεται σε μια δεύτερη και τρίτη ανάγνωση.

Ένας λαός όμορφος και γενναίος, με πάθος για την ελευθερία, σε μια κοινωνία που λειτουργεί με τους μυστικούς νόμους του Λυκούργου... είναι ένα συγκλονιστικό θέμα που δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορο κανέναν Έλληνα, αλλά και κανέναν απροκατάληπτο ερευνητή της αλήθειας! Εξάλλου, όπως αποδεικνύεται και από την πρόσφατη Ιστορία, Ελλάδα και Χιλή συνδέονται περιέργως με μια “ανεξήγητη” συμπάθεια... Ο γνωστός νομπελίστας ποιητής Πάμπλο Νερούδα ήταν Αραουκάνος, και στο έργο του “Κάντο Χενεράλ”, που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης, κάνει υπαινικτικές αλλά σαφείς αναφορές για το θέμα αυτό....Είναι καιρός μέσα από το βιβλίο αυτό να μάθουμε την αλήθεια, μια αλήθεια που μπορεί να λειτουργήσει πάνω μας σαν ένα "σοκ ιστορικής μνήμης", μια αλήθεια που μας αφορά όλους!
Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΠΟΙΚΙΣΜΟΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

1. Η δημιουργία για τους Αραουκανούς - Ο καλύτερος τρόπος να αρχίσουμε αυτό το άρθρο είναι να “ανοιχτούμε” σε ένα άλλο πεδίο, ένα πεδίο καθαρής ποίησης. Ας πετάξουμε για λίγο με τα φτερά του αραουκανικού Μύθου της Δημιουργίας: “Ο Ζεν-Ζεν δημιούργησε τον Ουέντρου (Άντρα) και τον τοποθέτησε, σε μια κοιλάδα στην οροσειρά των Άνδεων. Επειδή όμως αυτός αισθανόταν μόνος, η θεά Γαία επεσήμανε στον Ζεν-Ζεν την ανάγκη μιας συντρόφου για τον Ουέντρου... 2. Ποιοί είναι οι Αραουκανοί... 3. Η Προέλευσή τους... 4. Ο ρόλος του Μαντείου των Δελφών... 5. Το Αραουκανικό Ημερολόγιο... 6. Το Κράτος τους... 7. Το Αριθμητικό τους Σύστημα... 8. Η Προμ-ηθεϊκή Σημειογραφία... 9. Η Αραουκανική Γλώσσα... 10. Πώς η Αραουκανική Φυλή διατήρησε την γνώση της Ελληνικής Καταγωγής της;...

Διαβάστε ολόκληρο το απόσπασμα (5 σελίδες)

***Επιστροφή: Σειρά «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ»

Επιστροφή: Αρχική Σελίδα
ΕΠΙ-ΣΚΕΨΕΙΣ
website counter widget


ΗΛΙΟΔΡΟΜΙΟΝ - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 183, ΑΘΗΝΑ, Τ.Κ. 11251, ΕΛΛΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ & ΦΑΞ: 210–8848066 ~ E-MAIL: info@heliodromion.gr
© Copyright of ΗΛΙΟΔΡΟΜΙΟΝ A.M.K.E. 2016
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: Ελευθερία Τάνια Κώτσου