ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΕΣΤΙΑ - 24/09/2023
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΑΡΗΣ - 22/10/2023
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΑΡΤΕΜΙΣ - 26/11/2023
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΗΦΑΙΣΤΟΣ - 17/12/2022
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΡΟΜΦΑΙΑ» Νέο Τεύχος (αρ. 74)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΡΟΜΦΑΙΑ» Νέο Τεύχος (αρ. 73)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΚΛΟΣ - ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 2η ΕΚΔΟΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΒΙΒΛΙΟ: ΛΕΞΙΚΟΝ ΚΑΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΝ ΙΛΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ 2η ΕΚΔΟΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΒΙΒΛΙΟ: ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΓΕΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΤΥΠΙΚΟΝ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ: 2η ΕΚΔΟΣΗ (12/2016)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΘΥΡΗΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΘΥΡΗΣ
ΤΙΤΛΟΣ: ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ
ΕΚΔΟΣΗ: 1η
ΣΧΗΜΑ: 14 x 21
ΣΕΛΙΔΕΣ: 96
ISBN: 960-85577-0-4
ΤΙΜΗ: 12 ΕΥΡΩ
Ἡ ἀρχέγονη μυστηριακὴ σχέση Ἀνθρώπου καὶ Γῆς, ὡς ζώσας ὀντότητας. Ἡ Γῆ σὲ ὅλες τὶς μορφές της, πεδιάδα, βουνό, θάλασσα... ἀντιμετωπίζεται ὡς φυσικὴ μητέρα καὶ τροφὸς τῆς ὕπαρξής μας. Ὁ ἄνθρωπος συμπάσχει μὲ τὴν Φύση καὶ αὐτὴ συμπάσχει μαζί του. Ἡ ἀναγνώριση, ἡ βίωση καὶ ἡ παρατήρηση αὐτῆς τῆς σχέσεως, ἀποκαλύπτει «κλειδιὰ» κατανοήσεως γιὰ τὴν ἀποκατάσταση τῆς διασαλευθείσας φυσικῆς τάξεως... Γιὰ τὸν συγγραφέα αὐτοῦ τοῦ βιβλίου διηγημάτων - δοκιμίων, ἡ Γαῖα δὲν εἶναι μία ὑπόθεση, ἀλλὰ μία ζῶσα πραγματικότητα, ποὺ δὲν περιμένει τὴν δική μας ἀναγνώριση γιὰ... νὰ ὑπάρξει!

Εάν επιθυμείτε να σας σταλεί κάποιο βιβλίο μας με αντικαταβολή, επικοινωνήστε μαζί μας.
Η αρχέγονη μυστηριακή σχέση Ανθρώπου και Γής, ως ζώσας οντότητας. Η Γη σε όλες τις μορφές της, πεδιάδα, βουνό, θάλασσα... αντιμετωπίζεται ως φυσική μητέρα και τροφός της ύπαρξής μας. Ο άνθρωπος συμπάσχει με την Φύση και αυτή συμπάσχει μαζί του. Η αναγνώριση, η βίωση και η παρατήρηση αυτής της σχέσεως, αποκαλύπτει "κλειδιά" κατανοήσεως για την αποκατάσταση της διασαλευθείσας φυσικής τάξεως...

Για τον συγγραφέα αυτού του βιβλίου διηγημάτων - δοκιμίων, η Γαία δεν είναι μια υπόθεση, αλλά μια ζώσα πραγματικότητα, που δεν περιμένει την δική μας αναγνώριση για... να υπάρξει! Ίσως και να μην την χρειάζεται, αλλά το βέβαιο είναι ότι θα Την γέμιζε χαρά... Όπως μια Μητέρα, που αντί να παραμελείται και να υβρίζεται καθημερινά, ευεργετείται από τα παιδιά της!

Το ανθρώπινο γένος αντί να συνεργαστεί μαζί Της, ως την μόνη ευφυά του επιλογή κατεύθυνσης, επιχείρησε και επιχειρεί να την "δαμάσει", να την "καθυποτάξει" σαν να επρόκειτο για κάποια ξένη και άλογη δυναμοενέργεια και όχι για ένα ευφυέστατο Παν-Ον, που σε Αυτήν οφείλει την ίδια την ύπαρξή του... Ενα Ον που ζει, κινείται και εξελίσσεται μέσα στο κοσμικό γίγνεσθαι και που ασφαλώς έχει τις δικές Της μυστικές φωνές... Ας τις ακούσουμε προσεκτικά!
ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ

“Ήρθε πρόσφατα στα χέρια μου ένα μικρό βιβλίο 90 σελίδων και αφού το διάβασα, του έδωσα ένα όνομα: Αριστούργημα! Φοβερή λέξη, θα πείτε. Όμως, τί να γίνει; Έτσι το ένιωσα κι έτσι το λέω. Ο τίτλος του βιβλίου είναι “Οι μυστικές Φωνές της Γαίας” και το έγραψε ο Γιώργος Λαθύρης, που τον γνωρίζω από τα λατρευτά του αρχαιοελληνικά θέματα που αναπτύσσει στο περιοδικό “Ρομφαία”. Από τον πρόλογο ήδη καταλαβαίνει ο αναγνώστης ότι εδώ συντελείται ένα μικρό πνευματικό θαύμα.

Λέει εκεί ο συγγραφέας: “... Έτσι βρέθηκα -χωρίς να το περιμένω- μπροστά σε ένα καθήκον: Να εργαστώ για την σύνθεση των σκόρπιων στοιχείων με γνώμονα την αίσθηση ενότητας που βίωνα μες από αυτά... με τον ίδιο τρόπο που αντιλαμβανόμουν ότι έπρεπε να εργαστώ για την ενοποίηση των σκόρπιων μερών του εαυτού μου. Έτσι απρόσμενα η συγγραφή αυτού του βιβλίου μετατράπηκε σε εργαλείο για την ενοποίηση του ψυχισμού μου, πράγμα το οποίο εύχομαι ολόψυχα και στον αναγνώστη... Μου χρειάζεται να ξαναεφεύρω την Γλώσσα· τη μαγεία και τις δονήσεις της!”

Και κλείνει τον θαυμάσιο πρόλογο έτσι: "Ώ, Ερμή, Θεέ του Λόγου, δός μου τη δύναμη να πειθαρχήσω τις λέξεις μου και να συνδέσω τα κρυφά τους νοήματα - νήματα! Τόσον καιρό πέρασα μαζί τους στα πεδία των ασκήσεων... Δός μου τη δύναμη να χειριστώ ‘γλώσσης το δεινόν όπλον, το σεβάσμιον ανθρώποισιν’"! Κι αφού διαβάσετε καλά όλο το βιβλίο, σας καλώ να σταθείτε στην “Ουτισκάβα και το χρυσάνθεμο”!

Δανάη Στρατηγοπούλου - Ραφήνα Αττικής, Καλοκαίρι 2002
ΑΣΤΡΙΚΗ ΩΡΑ: ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΓΗΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΕΝΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ... Kάποια στιγμή μες στο ατέρμονο σύμπαν, πάνω στο πλήρωμα μιας αστρικής ώρας, η Γαία ήρθε ξανά αντιμέτωπη με ένα οξύ πρόβλημα: Οι αν­θρώπινες βιομονάδες πλήθυναν τόσο πολύ πάνω της ώστε η ίδια, αν και ευρύστερνη, δεν μπορούσε να τις αντέξει. Το άναρχο πλήθος που δεν επιτελούσε σχεδόν καμμιά ανοδική κοσμική διαδικασία, αλλά αντίθετα επιδιδόταν σε κάθετί το καθοδικό, απειλούσε να ανατρέψει την ισορροπία του Οικοσυστήματός της, με απρόβλεπτες συνέπειες...

Διαβάστε ολόκληρο το απόσπασμα

***Επιστροφή: Σειρά «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ»

Επιστροφή: Αρχική Σελίδα
ΕΠΙ-ΣΚΕΨΕΙΣ
website counter widget


ΗΛΙΟΔΡΟΜΙΟΝ - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 183, ΑΘΗΝΑ, Τ.Κ. 11251, ΕΛΛΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ & ΦΑΞ: 210–8848066 ~ E-MAIL: info@heliodromion.gr
© Copyright of ΗΛΙΟΔΡΟΜΙΟΝ A.M.K.E. 2016
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: Ελευθερία Τάνια Κώτσου